Speltherapie – De spelkamer

De spelkamer is helemaal ingericht voor kinderen. Ouders zullen alleen aanwezig zijn tijdens het kennismakingsgesprek. Voor optimaal resultaat mogen de ouders tijdens de spelsessies eveneens niet aanwezig zijn.

  spelkamer bij speltherapeut Shirley     spelkamer bij speltherapeut Shirley   spelkamer bij speltherapeut Shirley

Het kind mag met alles spelen dat aanwezig is in de spelkamer. Er staat van alles. Sommige kinderen vinden het fijn om met hun handen bezig te zijn. Er is (vinger) verf, klei, stiften en kleurpotloden. Maar er zijn ook poppenkast poppen, knuffelbeesten, en vingerpoppetjes. Hiermee kan het kind rollenspel spelen, alleen of samen met de Speltherapeut.

      verf bij speltherapeut Shirley      spelen bij speltherapeut Shirley

Het kind mag ook met muziekinstrumenten spelen, een gezelschap spel doen of een situatie nabootsen vanuit de werkelijkheid bijvoorbeeld boodschappen doen. Maar er is ook ruimte om een verhaaltje te lezen of voor te lezen (door het kind of door de Speltherapeut). Er zijn speciale boekjes aanwezig die te maken hebben met pesten, verlies en scheiding.

spelen bij speltherapeut Shirley

Sommige kinderen hebben een geheim of last van nare gedachtes. In de spelkamer staat een doosje met een slot erop. Alle nare gedachtes, angsten, alles waar het kind ‘last’ van heeft kunnen allemaal in het doosje met het slot. Zo is het kind het ‘kwijt’ en zit het veilig opgeborgen in de kluis.

speltherapeut Shirley