Kindercoach voor wie

 

Kinderen denken niet in termen als heden, verleden en toekomst. Zij leven in het NU. Als kindercoach werk ik dan ook met korte termijndoelen die haalbaar zijn voor het kind. Ik geef geen adviesgesprekken maar ik zorg ervoor dat kinderen zelf antwoord geven op hun eigen vragen, gebaseerd op hun eigen expertises. Als Kindercoach heb ik respect voor het kind zijn vragen en of problemen, groot of klein. Als coach bouw ik een vertrouwensrelatie op met het kind. Wederzijds vertrouwen is erg belangrijk. Bovendien zal ik rekening houden met het ontwikkelingsniveau zodat het kind niet overvraagd wordt.

Kindercoach

Waarom een kindercoach of kindercoaching

Ik wil graag dat kinderen hun talenten, vaardigheden en kennis op een juiste manier gaan gebruiken. Als Kindercoach kan ik helpen om dit te bereiken. Nieuwe vaardigheden kunnen worden aangeleerd of op een andere manier toegepast worden waardoor het zelfbeeld vergroot wordt, doelen behaald worden en het kind stevig in zijn schoenen zal staan om problemen zelf op te lossen.

Voordelen van een Kindercoach

Er zijn een heleboel voordelen van Kindercoaching. Wellicht is het grootste voordeel dat kinderen en ouders het niet erg vinden om te zeggen dat zij een kindercoach hebben, of gecoacht worden. Wat de afgelopen tijd opvalt, is dat ouders lang met de handen in het haar kunnen zitten wat betreft hun kinderen. Zij weten gewoonweg niet waar ze heen moeten met de problemen die er spelen bij het kind. Huisartsen en scholen zijn zich steeds vaker bewust dat er een stapje bestaat VOOR de orthopedagoog, psycholoog of psychiater. Ook omdat een kindercoach niet geregistreerd word in het dossier van uw kind zoals eerder benoemde stappen wel. Voor ouders en het kind wordt een kindercoach dan ook als zeer prettig ervaren, dit omdat het op latere leeftijd van uw kind ook niet meer terug komt als dossier registratie.

– Als Kindercoach ben ik gelijkwaardig aan het kind
– Als Kindercoach laat ik het kind zelf beslissingen en keuzes maken
– Als Kindercoach hou ik rekening met het niveau van het kind
– Als Kindercoach ga ik vertrouwelijk om met alles wat het kind verteld
– Doordat ik als Kindercoach het kind tot andere inzichten zal brengen, zal het kind zijn eigenwaarden stijgen
– Het zelfbeeld van het kind wordt verbeterd

Wilt u kijken of een kindercoach voor uw kind de oplossing is of wilt u meer informatie, dit kan in een gratis eerste consult/kennismakingsgesprek. Vult u dan het kindercoach contact formulier in dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.